top of page

Voor het eerst naar school

Hieronder lees je de belangrijkste informatie om wegwijs te geraken in onze kleuterwerking.

KBO-Eine-Edit27.webp

Instapdagen

  • 1ste schooldag na elke schoolvakantie (na de zomer-, herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie)

  • 1ste schooldag van februari

  • 1ste schooldag na Hemelvaartsdag.

Wordt jouw kind 2,5 jaar op een instapdatum?

Dan mag jouw kind al vanaf die dag naar school. Is jouw kind al 3 jaar? Dan mag jouw kind op elke schooldag starten in de kleuterklas.

KBO-Eine-Edit24.webp
KBO-Eine-Edit32.webp

Onze kleuterklassen

Onze school kiest voor kleuterklassen met gemengde leeftijden. Kleuters leren zo omgaan met kinderen van verschillende leeftijden en onze jongste kinderen leren bovendien heel wat van oudere kleuters.

 

Ze krijgen klasgewoontes sneller onder de knie en ook op vlak van taal pikken ze heel wat op van de oudere kleuters.De juf zorgt voor een uitdagend aanbod op het niveau van elke leeftijdsgroep.

Afspraken voor instappende kleuters

Voor instappende peuters maken we volgende afspraken:

  • Peuters komen zoveel mogelijk zonder fopspeen en knuffel naar school. Als dit moeilijk loopt zorgen we samen voor een geleidelijke afbouw. De knuffel kan dan bijvoorbeeld nog mee in de boekentas voor een moeilijk moment.

  • Afscheid nemen doen we in de kus- en knuffelzone voor het betreden van de speelplaats. Houd het afscheid kort en duidelijk, vertel aan je kind wie hem/haar komt ophalen om hen gerust te stellen.

  • We wensen een actieve medewerking van de ouders bij de zindelijkheidstraining. Is jouw kindje nog niet zindelijk bij de schoolstart, geef dan voldoende luiers, vochtige doekjes en (genaamtekende) reservekledij mee naar school.

  • Zorg voor een boekentas, doosjes en een waterfles die jouw kind zelf open en dicht kan doen. Naamteken alles en leer jouw kind welke spullen van hem/haar zijn, zo stimuleer je hen in hun zelfstandigheid.

  • Peuters die het aankunnen, zijn een volledige schooldag aanwezig. Als dit te vermoeiend is kan je ervoor kiezen om jouw kindje enkel in de voormiddag naar school te laten komen zodat het in de namiddag kan genieten van een middagslaap. Maak hierover goede afspraken met de leerkracht.

  • Elke kleuter heeft een babbelboekje dat elke dag mee naar huis gaat en terug naar school komt. Belangrijke brieven, mededelingen en vragen vind je hierin. Je krijgt dit boekje op de eerste schooldag.

Belangrijke documenten

Bekijk zeker de belangrijke documenten. Deze bieden waardevolle informatie over praktische afspraken en procedures. 

KBO-Eine-Edit7.webp
bottom of page